Waar is the box?

15/04/2016 § Een reactie plaatsen

Hartstikke leuk hoor, een creatieve geest. Het levert me een heerlijk onsaai leven op. Anderen waarderen mijn invalshoeken en gedachtekronkels.  Maar in de dagelijkse werkelijkheid is het wel eens handig gewoon van a naar b naar c te gaan. Als je een plan van aanpak wilt schrijven, of gewoon best veel werk gedaan wilt krijgen.  Overzicht wilt houden om doordachte keuzes te maken. Focus.  En vooral ook samen wilt werken en communiceren met mensen die er een andere logica op na houden.
Vandaar mijn nieuwe devies: “Structureren kan je leren!”
structuur
Dus, waar is the box.  Ik wil in die box!  Hoe houd je jezelf bij de les?
– Eerst een weloverwogen doel stellen, dan tussenstappen definiëren.  Nee, niet die zijweg in!  Niks organische groei!  Aan je plan houden.  Eventuele zijstapjes parkeren, pas iets mee doen als het plan af is.  Zorg dus dat wat je vandaag wilt doen, een reëel en haalbaar brokje werk is.
– neem de tijd.  Bij mij is het vaak ongeduld, waardoor ik stappen oversla.
– te veel willen zorgt ook voor half werk.  Telkens je excuses maken omdat je onvoorbereid  bent is slecht voor je algehele gevoel in harmonie te zijn met je omgeving.
– steeds realiseren dat afleiding niet bijdraagt aan je doel.  Focus.
– hoe belangrijker je het doel vindt, hoe nauwer het dus verbonden is aan je persoonlijke waarden, hoe gemotiveerder je bent om er efficiënt naartoe te werken.
– discipline is een spier.  Oefenen, dus.
– ik heb discipline als het gaat om sporten, gezond eten, consequent opvoeden etc., dus ik kan dit ook verder ontwikkelen op werkgebied.
– meer structuur levert ongetwijfeld een rustiger hoofd op.  Nachtrust!
– multi-tasken bestaat niet, je plan stap voor stap afwerken zorgt uiteindelijk voor succes en een tevreden gevoel.  Als je met meerdere dingen tegelijk bezig bent, en je wordt onderbroken, zit je met vele losse eindjes.  Eén taak tegelijk en je pakt de draad zó weer op.
– tijd inruimen in je weekplanning om steeds weer orde te creëren: mail opruimen en lijstjes maken zijn investeringen in de doelen waar je bewust voor gekozen hebt.
– ‘nee’ tegen het één, is een beter ‘ja’ tegen het ander.  Pas op voor reactiviteit.
– vraag feedback en leer van anderen.  Pas als je hun manieren van structureren uitprobeert, kan je merken of het jou ook wat oplevert.  Veel mensen vinden het leuk om  je hun persoonlijke management-trucjes uit te leggen!
– Alles netjes in boxes hoeft niet saai te zijn.  Je kunt je creativiteit juist beter kwijt als je het juiste podium kiest en er rust & ruimte voor is.
Bovenstaande weet je allemaal al.  Nu nog doen.
p.s. Tijdens het schrijven van dit stukje heb ik mijn Facebook-meldingen uitgezet.  Ze leiden me af!
Advertenties

Getagd: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Waar is the box? voor Merlijn Slothouber - van Oortmerssen.

Meta

%d bloggers liken dit: